Dr. Herczeg Andrea vagyok

Dr. Herczeg Andrea | Gyógyszer-ésszelA kémia mindig nagyon érdekelt, hiszen az atomok és molekulák világában születnek az anyag általunk megtapasztalható formái, a néhány atomból álló víztől kezdve az élővilág számos csodájáig. Az egyetem elvégzése után friss diplomával a gyógyszeripar következett, ahol végig jártam a gyógyszerek előállításának minden lépését, a hatóanyag kémiai szintézisétől kezdve az utolsó gyártósorig, ahol a kész, bedobozolt tabletták vagy más készítmények elhagyják a gyárat. Aztán következett a gyógyszeripar másik igen fontos része a kereskedelem és a marketing, ahol megismertem hogyan jut el a gyógyszer, oda, ahol szükség van rá, honnan szerez információt az orvos, a beteg, mire mit érdemes javasolni, bevenni. Közben teltek az évek megszülettek a fiaim és végig jártuk a gyerekkori szokásos tüneteket, betegségeket, és bizony az ő eseteik vezettek el oda, hogy talán más megoldás is létezik, mint a gyógyszeres terápia. Sokszor felmerült bennem, mivel ismertem a gyógyszerek hatását, erősségét, hogy biztos csak ez a megoldás?

A homeopátiával 1996—1998 között ismerkedem meg, a két éves CEDH képzés keretei között. Gyermekeim kisebb nagyobb megbetegedéseinél, a hagyományos allopátiás gyógyszerek hatás mellékhatás profiljának ismeretében, igyekeztem minimálisra csökkenteni ezek alkalmazását, és bár kezdőként, de lelkes anyukaként inkább a homeopátiás szereket részesíteni előnyben. Az első lépések után egyre bátrabban és egyre nagyobb lelkesedéssel igyekeztem használni a homeopátia nyújtotta lehetőségeket, és tovább képezni magam. Megnyílt számomra egy egészen más életszemlélet, felfogás, az egészség –betegség megközelítése a test-lélek- szellem egységének felismerésével. Ekkor értettem meg, hogy a tünetek helyett, az egész embert kell egységben látni, az érzéseivel, körülményeivel, kapcsolataival együtt.

Felismertem, hogy pusztán az anyag felől közelítve, sosem juthatunk el a teljes megértésig. Tanultam reikit, radiesztéziát, akupresszúrát, reflexológiát, virágterápiát. 2008-ban hallottam előszőr Dr. Hamer munkáságáról, az általa feltárt és rendszerbe foglalt biológiai természettörvényekről. Ez egy kulcsfontosságú láncszem volt ahhoz, hogy világossá váljon a fizikai, testi elváltozások és belső érzelmi drámáink, megéléseink összefüggése. A Biologika segítségével egészen más értelmet kaptak és kiszámíthatóvá váltak a régen betegségnek nevezett folyamatok és megértettem, hogy minden elváltozás kiindulópontja az érzelmek szintjén, a belső megélésekben keresendő. A mai napig is folytatom ennek a tudásnak a bővítését.

2012-ben a Biologika Szabadegyetem szervezésében érkezett Magyarországra Gilbert Renaud a Recall Healing tudományának megalapítója. Ezzel tudással bővültek a Biologikában megszerzett ismereteim. Gilbert személye, tudása, kreativitása számomra lenyűgöző. Rengeteget tanultam tőle, az egyéni esetfeltárások, workshopok, és gyakorlati napok során.

A tánc, a mozgás gyerekkorom óta része volt az életemnek, amit mindig is szerettem volna a gyógyító tevékenységbe bevonni. Az Integrált Kifejezés és Táncterápiás Egyesület négyéves táncterapeuta képzésén erről nagyon sok ismeretet szereztem. Az ott megélt tapasztalatok, felismerések, egyéni és csoportos folyamatok sok változást indítottak el az életemben. Felmerült bennem, hogyan lehetne összedolgozni, egymásra építeni mindezt a tudást. Így született meg, a Testünk történetei táncterápiás tábor ötlete.

Időközben a gyógyszertárakban egyre inkább fontossá vált a homeopátiás ismeretekkel rendelkező gyógyszerészek szerepe. Hívtak vissza patikába, hogy szükség van erre a tudásra. A gyógyszertárban megvalósítható az az integráció, ami a különböző tudomány területekről, minden embernek a saját, személyre szóló útmutatását jelenti.

Az arcolvasás tudománya 2016-ban érkezett meg az életembe. Az első találkozásom Stephen Paul arcolvasó mesterrel igazi rácsodálkozás volt, azokra az összefüggésekre, melynek darabjait szépen rakosgattam össze az utam során, de az összképet, a miérteket Stephen javaslatai segítették meglátni. (Arcolvasás)

Ahogy egyre inkább ismerkedtem az ember lényével, úgy érkeztek a további kérdések is. Miért ilyen az emberi test, hogyan fejlődik, alakul, milyen erők hatnak amikor beteggé válik, miért érkeznek a váratlan, vagy véletlennek nevezett események az életünkbe, amire érzelmekkel reagálva elindulnak a biológiai különprogramok? Hol van az ember helye a kozmoszban, a világegyetemben, és hogyan hatnak ránk a kozmikus változások. Igy jutottam el Rudolf Steiner munkásságához és az antropozófus gyógyászathoz.

Minél többet tanultam, annál inkább éreztem Szophoklész szavainak igazságát:

„Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb”