Az arcolvasás tudománya 2016-ban érkezett meg az életembe. Az első találkozásom Stephen Paul arcolvasó mesterrel igazi rácsodálkozás volt, azokra az összefüggésekre, melynek darabjait szépen rakosgattam össze az utam során, de az összképet, a miérteket Stephen javaslatai segítették meglátni.

Az arcvonásokban benne van az egész életutunk, a döntéseink, tetteink, megéléseink, a fontosságaink, a gondolkodásmódunk a gyakorlati tapasztalásaink. Kiolvashatók azok a tudatalatti reakciók, melyek szinte automatikusan ismétlődnek, és sokszor nem is értjük miért reagálunk úgy ahogy, miért vannak ismétlődő élethelyzetek. Néhány súlyosabb, hosszabb ideig fennálló érzelmi dráma a fizikai, testi elváltozások alapjává válik. Ilyenkor a tudatosítás, a felismerés szó szerint életmentő. Az arcvonásokban megmutatkoznak az erőforrásaink, megoldásaink, a tehetségünk, amelyeket szintén a tudatosság felszínére emelve, hatékonyabban tudjuk az életünket örömtelivé tenni, ami szerintem az emberi lét legfontosabb célja.

Nap mint nap találkozom emberekkel, legtöbbször – a munkámból adódóan- olyan élethelyzetekben amikor megoldásokat keresnek az egészségükkel kapcsolatos problémáikra. Amit az arcokról le lehet olvasni, nagyon sokszor segít a megértésben, miértek megválaszolásában. Al Ferasa, az arcolvasás művészete: a dolgok mélyére tekinteni, megérteni a lényeget, levonni a helyes következtetést.

Hogyan érhető el, az hogy tisztán lássam, mi történik egy emberrel? Ehhez el kell tudni engedni az előítéleteket, az előzetes tapasztalásokat, összehasonlításokat, minősítéseket, ítélkezést. Ebben segítenek azok a szufi spirituális technikák, meditációk melyek részei az arcolvasás művészetének. Megnyitni a belső látást, meghallani és érteni az intuícióinkat, ez az alapja annak, hogy tisztán, ítélkezés nélkül legyen képes egy arcolvasó útmutatást adni a hozzá fordulóknak. Ez a tudás fontos része annak az útnak, ahogy önmagamat megismerve, képessé válhatok mások megismerésére is.

Az alaptanfolyamon átadott ismeretek az első lépések a megértésben. Az arcvonások, formák, arányok tanulmányozása során a tanítványok hozzászoknak ahhoz, hogy egy mélyebb értelmet felismerjenek a látottakból, összefüggéseket találjanak a múltból hozott megélések, és a jelen állapot között.
 

Cikkek

Tanfolyamok

Videók