Létezik 12 biokémiai ásványi só, amely a szervezetünk alapvető életfunkcióit szabályozza.Minden sónak más-más szervben van funkcionális szerepe és jelentősége. Ezen sók hiányállapota vagy nem megfelelő eloszlása szervi funkciók csökkenéséhez és különböző tünetek és elváltozások megjelenéséhez vezethet. Ilyenkor a biológiai törvények szerint lejátszódó különprogramok (betegségek) tünetei erősebbek, nehezebben elviselhetőek. A biokémiai sók célzott pótlásával lényeges javulást érhetünk el a  helyreállítási szakaszban, anélkül, hogy elnyomnánk a szervezet gyógyító, helyreállító funkcióit.

Dr. Wilheim Schüssler 1873-ban hozta először nyilvánosságra azt a rendszert, melyet biokémiai, szövettani ismeretekre alapozva, 12 anorganikus sóból állított össze. Megfigyelései, gyakorlati tapasztalatai, és a kor biokémiai kutatásai, arra világítottak rá, hogy az elváltozások, tünetek hátterében az anorganikus sók hiánya vagy felborult egyensúlya is szerepet játszik. Schüssler doktor egyik cikkében ezt írta: „A szervek felépülése és életképessége az anorganikus összetevők szükséges mennyiségét feltételezi.” valamint „ Terápiás eljárásom olyan élettani-biokémiai folyamatok befolyásolásán alapul, melyek az emberi szervezetben maguk is végbemennek.”

Tizenkét olyan funkcionális ásványi só került ebbe a rendszerbe, amely minden sejtben megtalálható, de eloszlásuk és arányuk változó.Létezik 12 biokémiai ásványi só, amely a szervezetünk alapvető életfunkcióit szabályozza.Minden sónak más-más szervben van funkcionális szerepe és jelentősége.

Nr.1.Calcium Fluoratum

Nr.2.Calcium Phosphoricum

Nr.3.Ferrum Phosphoricum

Nr.4.Kalium Chloratum

Nr.5.Kalium Phosphoricum

Nr.6. Kalium Sulfuricum

Nr.7.Magnesium Phosphoricum

Nr.8.Natrium Chloratum

Nr.9.Natrium Phosphoricum

Nr.10.Natrium Sulfuricum

Nr.11.Silicea

Nr.12.Calcium Sulfuricum

Schüssler doktor kutatásai és vizsgálatai alapján létrejött egy arcdiagnosztikai rendszer is, amelynek segítségével az arcon megjelenő jegyek és elváltozások alapján pontosítani lehet, hogy mely funkcionális sóra van szüksége a szervezetünknek.

Cikkek

A téli szürkeség, a hosszú éjszakák és rövid nappalok után végre érkezik a tavasz, napsütéssel,…

Tanfolyamok

Videók