Biologikus elsősegély

A biológiai természettörvények szerint lejátszódó gyógyulási folyamatok, helyreállítási szakaszok során előfordulhatnak súlyos, életveszélyes állapotok is. Ha ezekre felkészülünk, megértjük a folyamatot kiváltó tényezőket, megőrizzük a nyugalmunkat és a józan eszünket, sokat segíthetünk magunkon és hozzátartozóinkon, barátainkon.
Ezen a tanfolyamon nem a szokásos elsősegély ismeretekről lesz szó, hanem azokról a helyzetekről, akut megbetegedésekről, amelyek súlyos tünetekkel járnak, az újmedicina alapjainak ismeretében érthetők és kiszámíthatók, de mégis ijesztő állapotok. A tanfolyam résztvevői olyan ismeretekkel bővíthetik tudásukat, amely átsegítik a betegeket ezeken a szakaszokon, de nem a tünetek egyszerű elnyomásával, hanem úgy, hogy ösztönzi, segíti a gyógyulást a helyreállítási szakaszban. A tananyag összeállításában több évtizedes gyakorlattal rendelkező mentőorvos, homeopata gyermekorvos, gyógyszerész vett részt.

tematika:
szívinfarktus, szívleállás, tüdőembólia, agyi katasztrófák, eszméletvesztés, ödéma, allergiás reakciók, vízvisszatartás, trombózis,epilepszia, asztmás roham,krupp, epe- vesegörcs, akut lázas állapotok-lázgörcs, csalánkiütés, hányás,hasmenés-fenyegető kiszáradás, törés,ficam, vérzés, égés (következmények)