A tanfolyamon az emésztőrendszer elváltozásait tárjuk fel és értelmezzük a biológiai természettörvények alapján. A táplálkozással összefüggő elváltozások gyakorisága ugrásszerűen megnőtt az utóbbi időben. Az alábbi kérdéseket tárgyaljuk ezen a napon:
- Mi az oka annak, hogy egyre többen válnak érzékennyé a gluténre, tejcukorra, hisztamin tartalmú élelmiszerekre?
- Valóban csak a tápanyagok minőségének a változása felelős ezekért a tünetekért, vagy van ennek valamilyen biologikusan értelmezhető magyarázata is?
- Aki valamilyen ételintoleranciában szenved, egy életen keresztül vigyáznia kell minden étteremben, hogy mit tesznek elé?
Részletesen megismerjük az ételallergiák kiváltó okait, érzelmi hátterét, valamint az emésztőrendszer egyéb elváltozásait és ezek biologikus megoldásait.
Tematika:
az emésztőrendszer anatómiai élettani jellemzői
az emésztés folyamata
hányás, hasmenés, székrekedés
a bélflóra jelentősége, állapota
ételallergiák, enzimhiányos állapotok
reflux, fekély kialakulását eredményező érzelmek, megélések, állapotok
Irritábilis bél-szindróma (IBS),
Chron betegség biologikus értelmezése, megoldásai
Az emésztőrendszer daganatos elváltozásait kiváltó megélések, érzelmek, életesemények
Az elváltozások helyreállítását segítő lehetőségek.