Szorongás, depresszió, pánik, alvászavar és a központi idegrendszert érintő egyéb elváltozások biologikus megoldásai.

Sokszor halljuk: minden a fejben dől el. Ez nemcsak átvitt értelemben igaz, hanem a gyakorlatban is, hiszen a testünk vezérlése, irányítása a be és kimenő impulzusok koordinálása itt történik. Ezen a tanfolyamon azokat a változásokat, állapotokat vesszük sorra, amely a központi idegrendszert érintik, legyenek akár hangulatváltozások, viselkedésbeli magatartásbeli eltérések, akár fizikai tünetek. Minden folyamatnak, ami a központi idegrendszert érinti, van biologikus magyarázata, értelme, még akkor is, ha első ránézésre inkább zavaró, vagy érthetetlen is az adott állapot.

Az alábbi tematika szerint haladunk:

A központi idegrendszer anatómiai élettani jellemzői

Alvászavarok, álmatlanság

Fejfájás, migrén

Demencia, Alzheimer, Parkinson, epilepszia kialakulását eredményező érzelmek, megélések, állapotok

Az agyszövetet érintő károsodások elváltozások (stroke, daganatos elváltozások) kialakulásához vezető okok, és a helyreállítást segítő lehetőségek.

Hangulatváltozások (depresszió, pánik, szorongás, mánia), elmezavarok biologikus értelmezése, és az elváltozásokat kiváltó érzelmi megélések.

 

Az egyes elváltozásoknál szó lesz a gyógyszerek hatásairól, mellékhatásairól, és azokról az alternatív lehetőségekről, melyeket a gyógyszeres kezelés megelőzésére vagy kiegészítésére használhatunk.